Facebook

            

Királyegyháza honlapja

       

Idősek napja 2017

2017. október 7-én, szombaton ismét megrendezésre került Királyegyházán az Idősek Napja. Idén is nagy előkészületek előzték meg a rendezvényt. Több mint kétszáz meghívó került feladásra, a település 60 év feletti lakosain felül, a képviselő-testület tagjai és a jegyző asszony is kapott egy-egy meghívót.

A Kultúrház is kicsinosításra került, a színpad mögötti falat papírból kivágott betűk díszítettek az ünnepséghez illő kiírással: Az időskor érték, a szép kor kincs. Szép számmal érkeztek a szórakozni vágyó ünnepeltek. A nehezen közlekedő idősek számára Kozma Ferenc a falubusszal segített az oda- és hazaszállításban is, amit ezúton is köszönünk neki. Az elmúlt évekhez hasonlóan Grím Ferenc Polgármester Úr köszöntésével indult az ünnepség, ezután Fata Gáborné a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány elnöke köszöntötte a szépkorúakat.

      

      

Ezt követően óvodások mondtak verset, több kisgyermeknek első színpadi fellépése volt, sokat készültek, nagyon ügyesen szerepeltek az idősek nagy örömére. Az óvodások után a Megarox Társulat előadása következett. Már nem első alkalommal szerepeltek nálunk Idősek Napja alkalmából. Idén is nagyon jól sikerült az előadásuk, rengeteg tapsot kaptak, ráadást is adtak. Operett és musical slágereket énekeltek, emellett táncoltak, és némi színészkedést is vittek előadásukba. A hangulat felfokozása után jött egy kis pihenő ebéd kíséretében. Nagyon sok finomság került az asztalokra, mindenki jóllakott, leves, húsok és köretek után még egy kis desszert is jutott, kétféle sütemény közül lehetett választani. A bejuttatott kalória nem maradt sokáig a táncolni vágyókon, ugyanis Horváth László Flipper késő délutánig szolgáltatta a talpalávalót. Idén is nagyon jól sikerült az ünnepség, a fellépők és a közönség egyaránt jól érezte magát.

Laczovics Éva

 

Sarkadi Sándor: Köszöntő

Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár.
aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek.
Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet.
Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk!