Facebook

            

Királyegyháza honlapja

       

Farsangi projektnap az iskolában

A királyegyházai iskolában hagyományosan a második osztály rendezi a farsangi mulatságot. 2018-ban az osztályfőnök, Fuksz Veronika tanítónő, a Szülői Közösséggel együtt projektnapot szervezett erre az alkalomra.

A tervezés során figyelembe vették azt is, hogy a különböző életkorokban, különböző tevékenységek kötik le és keltik fel a gyerekek érdeklődését, így amíg a kisebbek ügyességi feladatokat oldottak meg csapatokban, illetve kézműves játszóházban alkottak, addig a nagyobbak digitális prezentációkat készítettek, melyekben különböző népek, országok farsangi szokásait mutatták be. A második osztály nyitótánccal alapozta meg a jó hangulatot, majd kezdhettük az ismerkedést a farsangi, karneváli hagyományokkal. Az ötödik osztályosok a magyarországi szokásokról, különösen a Busójárásról, a hatodikosok az olaszországi szokásokról, különösen a Velencei karneválról, a hetedikesek a franciaországi szokásokról, különösen a Nizzai karneválról, a nyolcadik osztályosok pedig a brazil szokásokról, különösen a Riói karneválról készítettek bemutatót színes képekkel és szöveges előadással. 

      

Így minden gyermek sokat tanulhatott a saját felkészülése során éppúgy, mint a többiek előadásának meghallgatásával, megtekintésével. A bemutatók után a gyerekek kvízkérdéseket kaptak a látottakról, hallottakról, hogy felmérjük, mennyi új információval gazdagodtak, és a legügyesebben teljesítők jutalomban részesültek. Az iskolánkban folyó Menő menza projekt segítségével minden résztvevő kóstolhatott a farsangi fánk mellé biolekvárt és több különböző egészséges ételt, majd ebéd után került sor a hagyományos jelmezes felvonulásra és a tombolasorsolásra, melynek fődíja egy csokitorta volt.

Nagyon örülünk, hogy sok szülő is eljött a rendezvényre segítőként, érdeklődőként!

K. T.